Indexen bronnen

Bronnen zijn onmisbaar bij onderzoek. Bewerkingen en indexen maken het mogelijk om bronnen snel te doorzoeken. Met hulp van diverse mede-onderzoekers kunnen we een aantal indexen van bronnen beschikbaar stellen. Deze bronnen hebben we per woonkern geordend.

Voor de duidelijkheid een korte uitleg van het gebruik:

Door in het zoekvenster een naam(of gedeelte van een naam in te voeren) worden personen met die naam op het scherm weergegeven.
Door op het bladzijdenummer te klikken open je de bladzijde van het boek in Familysearch , Collectie Overijssel , Van Papier naar Digitaal of Archieven.nl.
Het nummer verwijst naar de desbetreffende pagina, het nummer gevolgd door een v verwijst naar de achterzijde van die pagina.
Op de geopende afbeelding is dit dan vaak de linkerbladzijde. In het zoekveld een naam in tikken zorgt voor een automatische selectie. Soms kan een gedeelte van een naam al genoeg zijn om de juiste persoon ervoor te krijgen.
Bij gebruik van Microsoftw Edge kan voorkomen dat u bij de link naar een Pdf-bestand niet op de juiste pagina komt maar op de eerste pagina van het document.

Familysearch

Sinds 14-12-2017 moet er ingelogd worden op Familysearch. Wilt u de afbeeldingen zien, maak dan gratis een account aan op Familysearch en onthoud gebruikersnaam en wachtwoord.  Wanneer u nu op een link naar de afbeelding klikt zal er eerst gevraagd worden om in te loggen. Vul uw gegevens in en zet een vinkje in het veld “Blijf twee weken ingelogd”. Zo hoeft u zich niet elke keer aan te melden om een afbeelding te zien.

Een voorbeeldje:

In het doopboek van Kamperveen komt het echtpaar Jacob Hendriks Broek en Gerrigjen Jans voor. Deze namen kun je volledig intikken, maar door een gedeelte van de naam in te tikken zoals:jac hen ger jan, krijg je van dit echtpaar alle 9 kinderen al in beeld.
Door op een naam als bijvoorbeeld van de camp te zoeken krijg je ook alle vermeldingen van het woord Campen of Campereiland, dit kun je beter tussen aanhalingstekens plaatsen: ”van de camp”.
Er kunnen natuurlijk fouten tijdens het indexeren zijn gemaakt. Komt u deze tegen ? Dan graag doorgeven via vasb@uiwnainanexry.ay. We zullen de verbeteringen dan zo snel mogelijk doorvoeren.

Steun u ons ?

Wilt u ons steunen met het beschikbaar houden en verder toevoegen van indexen bronnen ? Wordt dan lid of bestel een van onze publicaties.

Verantwoording:

De indexen zijn met toestemming van de bewerkers (vermelding bij elke bron opgenomen) bewerkt voor deze website door ons lid Wim Meijberg.
Gebruikte afkortingen bij bronvermeldingen:
CO : Collectie Overijssel
SAK : Stadsarchief Kampen
VPND : Van Papier Naar Digitaal