Open Monumentendag 2022

Activiteit | 10 september 2022

Ook de Historische Vereniging voor de IJsseldelta ‘Jan van Arkel’ doet mee met Open Monumentendag 2022 op zaterdag 10 september (10.00 – 17.00 uur) in De Stadskazerne. Het is alweer de 36ste editie.

Expositie en boek Freddy Schinkel
Voor De Stadskazerne op het Van Heutszplein treft u onze kraam met een keur aan historische tijdschriften en boeken. Zoals het door HV JvA uitgegeven boek Freddy Schinkel fotojournalist, waarvan ook nog eens in en voor de kazerne de foto-expositie te zien is. Veertig jaar verhalen in beeld van Kampen en IJsselmuiden trekken aan u voorbij voor en in het gebouw.

Tijdschriften te koop
Er is meer! U vindt een keur aan bijzondere verhalen in vele jaargangen historisch tijdschrift die we te koop aanbieden voor zachte prijsjes. Heeft u altijd al meer willen weten over dominee Pieter Zandt (HT, 2012/2)? Of over de oude Spoorlijnen in Kampen (HT,2012/4). Of bent u op zoek naar nog meer informatie over de Hanzewijk (HT,2013/4) of de Kamper horeca in de 19e en 20e eeuw (HT,2019/3). Op 10 september is het allemaal te vinden in de kraam van HV ‘Jan van Arkel’ bij De Stadskazerne.
En let ook speciaal op de schitterende heren in uniform van de Historische Brigade van  de Koninklijke Marechaussee die deze dag in de kazerne te zien zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Excursies op zondag 11 september
Wilt u mee op (gratis!) excursie door de Van Heutszkazerne zelf, waar u wordt ingewijd in de geschiedenis van het gebouw als militaire school en als kunstacademie? Dan kunt u zich aanmelden voor een van de twee Stadskazerne-excursies die de volgende dag plaatsvinden, op zondag 11 september, om 13.00 en 15.00 uur. Aanmelden kan gratis via info@stadarchiefkampen.nl, onder vermelding van naam en voorkeurstijd. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst van de email verwerkt.

Kamper Almanak 2023

Deze kunt u hier bestellen.

En tevens te koop bij Readshop Bos op de Oudestraat.