Cursus : Lezen, skrieven en praoten in ´t Kampers

Hoe spreek je ’t Kampers uit? Wat is er al geschreven in die taal en wie schrijft er tegenwoordig nog in? Hoe schrijf je zelf een liedtekst en een kort verhaal? Hoe schrijf je het Kampers?

Allemaal vragen die we met de cursisten gaan beantwoorden in de nieuwe cursus Lezen, skrieven en praoten in ´t Kampers. Een eigentijdse cursus, voor jong en oud, voor streektaalsprekers én voor nieuwkomers. Cursisten zijn van harte welkom in het gebouw van de historische vereniging voor de IJsseldelta Jan van Arkel op de Vloeddijk 1 te Kampen.

De cursus duurt vier avonden en start op woensdagavond 23 maart. De organisatie is in handen van de IJsselacademie i.s.m. de werkgroep Kamper Taalkringe van de Historische vereniging voor de IJsseldelta Jan van Arkel. Cursisten staan onder de deskundige én ontspannen leiding van Albert Bartelds en Philomène Bloemhoff (beiden van de IJsselacademie),  Johan Prins en Wout van Capelle (beiden van de werkgroep Kamper Taalkringe).

De cursus wordt besloten met een streektaalquiz.

Kampers praoten is niet verplicht, maar door het te doen kun je het leren, en als anderen het doen ga je het vanzelf ook doen. De docenten spreken allemaal streektaal.

Cursisten kunnen meedoen aan de cursus voor € 37,50 en krijgen met een persoonlijk wachtwoord toegang tot het cursusmateriaal op www.detaalvanoverijssel.nl. De lesavonden duren van 19.30 uur tot 21.30 uur.  Aanmelden kun je je bij de IJsselacademie via abartelds@ijsselacademie.nl.

De cursus Lezen, schrieven en praoten in ´t Kampers wordt georganiseerd in het kader van het project De Taal van Overijssel (www.detaalvanoverijssel.nl), dat is gerealiseerd met steun van de provincie Overijssel. Deze cursus is een vervolg op de Kamper taal & cultuur cursus die in 2013 door de IJsselacademie werd georganiseerd. Deze nieuwe cursus richt zich meer op het zelf schrijven en minder op de grammatica.