Lezing archeologie

Activiteit | 11 december 2018

Deze avond staat in het teken van archeologie en wordt verzorgd door Michel Klomp.

De lezing voor de pauze zal bestaan uit een algemene inleiding over archeologie in het werkgebied Zwolle en de recente resultaten. De tweede helft van de avond zal een toespitsing gemaakt worden over de conclusies en nieuwe inzichten n.a.v. het Margaretha-onderzoek.

Michel Klomp is archeoloog van de gemeente Zwolle. Overeengekomen is dat de archeologische dienst van Zwolle de uitvoering van veldwerk van enige omvang verricht voor de gemeente Kampen. Kleinschalig (voor)onderzoek wordt uitbesteedt aan archeologische bureau’s.

De lezing vindt plaats in de Johan van Mulckenzaal in de Stadskazerne, Oudestraat 216 te Kampen. De aanvang is 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Leden van de historische vereniging hebben gratis toegang. Van niet-leden vragen we een bijdrage van 2,00 euro. Consumpties zijn voor eigen rekening.