Lezing “Amsterdamse School architectuur in Kampen”

Activiteit | 12 februari 2019

De lezing “Amsterdamse School architectuur in Kampen” wordt verzorgd door ons lid Geraart Westerink.

Omstreeks 1910 (tot ongeveer 1935) ontstond in de hoofdstad een stroming in de architectuur en de toegepaste kunst die bekend zou worden onder de naam Amsterdamse School. De stijl van de Amsterdamse School is grillig, ambachtelijk en expressief. Er is veel ruimte voor de fantasie, op een wijze die vaak uiterst onpraktisch is en heden ten dage nauwelijks meer denkbaar zou zijn, maar daarom des te boeiender is.
De stroming, die in de jaren dertig langzaam verwaterde, verspreidde zich geleidelijk over het land. Ook in Kampen zijn diverse individuele gebouwen en zelfs (delen van) wijken (Zuid, Oranjewijk) te vinden die kenmerken dragen van de Amsterdamse School. In de lezing komen ze uitgebreid aan bod.
De spreker van deze avond, kunsthistoricus Geraart Westerink, schreef diverse boeken en artikelen over stedenbouw en architectuur, met name in Kampen.

De lezing vindt plaats in de Johan van Mulckenzaal in de Stadskazerne, Oudestraat 216 te Kampen. De aanvang is 20.00 uur. Leden van de historische vereniging hebben gratis toegang. Van niet-leden vragen we een bijdrage van 2,00 euro.

 

 

Enthousiasme voor geschiedenis? Jan van Arkel zoekt jou.

Word medewerker of auteur!

Help mee in een werkgroep of word auteur van ons tijdschrift !

Neem contact op; vasb@uiwnainanexry.ay.