Lezing “Struikelen door Kampen”

Activiteit | 9 april 2019

Deze lezing, met als titel “Struikelen door Kampen” zal gehouden worden door ons lid Joop van Dijk. Op deze avond zullen we met elkaar een virtuele wandeling langs de “struikelstenen” in Kampen houden. Vanzelfsprekend zal dit vergezeld gaan met veel fotomateriaal.Tijdens deze wandeling zal het verhaal van de”stolpersteine” en de motivatie van de kunstenaar Gunter Demmig worden verteld.

 

Aan het eind van de avond zullen de toekomstplannen van de kam per stichting Stolpersteine aan de orde komen. Vragen als “hoe verder”, komen er nog stolpersteine in Kampen, gaat de stichting bijdragen aan het Nationaal Holocaust monument, etc. zullen de revue passeren.

De spreker van deze avond, Joop van Dijk, is naast bestuurslid van de stichting Kamper Struikelstenen ook een verwoed amateurfotograaf. Voldoende reden dus om een boeiende avond met veel mooie foto’s te verwachten.

De lezing vindt in afwijking van de gebruikelijke locatie dit keer plaats in de “De Regenboog”, Broederweg 32 te Kampen. De aanvang is 20.00 uur. Leden van de historische vereniging hebben gratis toegang. Van niet-leden vragen we een bijdrage van 2,00 euro.

Enthousiasme voor geschiedenis? Jan van Arkel zoekt jou.

Word medewerker of auteur!

Help mee in een werkgroep of word auteur van ons tijdschrift !

Neem contact op; vasb@uiwnainanexry.ay.